AVG
implementatie

Wat houdt AVG implementatie in?

Privacyregelgeving is ingewikkeld, omvangrijk en steeds in beweging. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft op het gebied van privacy veel teweeg gebracht. Wil je eerst wat meer weten over de AVG of wil je weten wat bepaalde begrippen betekenen? Neem dan eerst eens een kijkje op de kennispagina.

 

Uitdagingen

Organisaties die gebruik maken van persoonsgegevens moeten aan verschillende regels voldoen. Deze regelgeving brengt uiteenlopende verantwoordelijkheden met zich mee. Wat het lastig maakt is dat hoewel de AVG een juridisch onderwerp is, er ook eisen worden gesteld aan informatiebeveiliging (ICT) en het bestuur van de organisatie.

De grootste uitdaging is dat bedrijven en organisaties zelf moeten aantonen dat zij voldoen aan de regels. Voor veel organisaties is het aantoonbaar voldoen aan de AVG een lastige en tijdrovende klus. Ook met behulp van informatie, templates en software blijven veel organisaties zitten met inhoudelijke en praktische vragen.

 

Oplossing

PrivacyRight heeft de nodige kennis in huis en maakt voldoen aan de AVG eenvoudiger en toegankelijk met het AVG abonnement. Aan de hand van onderstaand stappenplan zorgen we samen dat je aan de eisen van de AVG kan voldoen. Na het implementatietraject voldoe je aan de belangrijkste eisen van de AVG en beschik je over een Privacy Management Systeem (PMS) waarmee je precies kan aantonen hoe jij het hebt geregeld.

Het op orde hebben van privacy is geen eenmalige oefening, het is zaak om te blijven voldoen. Daarvoor zijn risicoanalyses, audits, verbetermaatregelen, training en planning nodig. Met het AVG abonnement van PrivacyRight heb je daar geen omkijken naar!  

Samen volgen we deze stappen

1 Scan

Met een 0-meting bekijken we hoe de organisatie ervoor staat. Vervolgens bepalen we met een GAP-analyse wat er nodig is om op het gewenste niveau te komen. Wanneer het mogelijk is slaan we de scan over en gaan we meteen door naar STAP 2.

2 Verwerkingsregister

Met behulp van jouw input en een handige online tool stellen we het verwerkingsregister op. De tool die we gebruiken is overal te raadplegen, daardoor is samenwerken met verschillende afdelingen of samenwerken op afstand eenvoudig.

3 Risicoanalyse (DPIA)

Bij risicovolle verwerkingen voeren we een risicoanalyse (DPIA) uit. Aan de hand van de risicoscore bespreken we of er extra maatregelen nodig zijn om het risico te verminderen.

4 verwerkers in kaart

We brengen alle verwerkers in kaart en sluiten indien nodig (nieuwe) verwerkersovereenkomsten.

5 Privacy verklaringen

Om medewerkers en klanten begrijpelijk te informeren over het gebruik van hun persoonsgegevens stellen we privacyverklaringen op. Een goede en duidelijke privacyverklaring voorkomt vragen en laat zien dat jij weet hoe het zit!

6 Beleid & Procedures

Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt stellen we passend beleid en procedures op. Zo kan je precies aantonen wat je doet en weet iedereen wat de bedoeling is.

Middel4

7 Awareness

De meest vervelende risico's zijn die waar je niet bewust van bent. Door middel van presentaties, e-learning en oefeningen, maken we de hele organisatie bewust van risico's en het belang van goede omgang met privacy.

8 Keep privacyRight!

YES! Je voldoet nu aan de AVG en dat wil je graag zo houden. Daarom komen we jaarlijks langs om je PrivacyRight te houden. Dit doen we door controles, blijven werken aan bewustwording en adviseren over verbeterpunten.

Abonnement

Een AVG abonnement bestaat altijd uit de volgende onderdelen:

Elke organisatie is anders, de prijs en omvang van een abonnement is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. 

Wij komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. AVG compliance vereist een actieve houding, twijfel dus niet om eens te informeren! 

Contact opnemen

Wil je graag gebruik maken van onze diensten, heb je een vraag of wil je telefonisch kennis maken? 

Neem dan contact met ons op. 

0634863740

dennis@privacyright.nl