FG
as a service

Onafhankelijk toezicht binnen je organisatie

Organisaties zoals gemeenten, ziekenhuizen, scholen en organisaties die veel bijzondere persoonsgegevens gebruiken, zijn verplicht een Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Ook is het mogelijk om als organisatie vrijwillig een FG aan te stellen. Een FG houdt onafhankelijk toezicht op de omgang met persoonsgegevens binnen organisaties en moet worden ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Voor meer informatie over de Functionaris voor de Gegevens bescherming kan je onze kennispagina bekijken.

Uitdaging

Een FG is een rol waarbij een unieke combinatie van kennis en vaardigheden is vereist. Een FG heeft juridische kennis van privacyregelgeving daarnaast heeft een FG kennis van informatiebeveiliging. Personen die deze rol kunnen vervullen zijn vaak lastig te vinden. Verder is de rol van FG meestal geen fulltime functie en is de inzet wisselend. Een intern persoon aanstellen als FG zorgt voor extra druk bij een vaak al drukke werknemer. Daarnaast moet er worden geïnvesteerd in training. Dit zorgt dat het voor organisaties lastig is om een passende FG te vinden.

 

Oplossing

PrivacyRight biedt FG’s aan als een service. De FG service van PrivacyRight brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo heb je direct het nodige kennisniveau in huis, dit is aantoonbaar door certificaten zoals CIPP/E, CISSP, en ervaring met ISO27001 en aanverwante normen. 

PrivacyRight biedt met FG as a service écht onafhankelijk toezicht binnen je organisatie. PrivacyRight heeft als extern bedrijf een grotere afstand tot werknemers in de organisatie. Door het gebruik van een externe FG zorg je ervoor dat niemand zijn (voormalig) eigen werk controleert.

Met een FG van PrivacyRight blijf je flexibel in uren. Dit kan door een abonnement of door losse uren af te nemen.

Contact opnemen

Wil je graag gebruik maken van onze diensten, heb je een vraag of wil je telefonisch kennis maken? 

Neem dan contact met ons op. 

0634863740

info@privacyright.nl